Gulasz węgierski

Gulasz po węgiersku to idealne połączenie soczystej wołowiny, warzyw oraz przypraw. Intensywność smaków i aromatów zadowoli nawet wyrafinowane podniebienia.

60 min czas przygotowania
>8 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

 

Mięso wołowe kroimy w kostkę (najlepiej dość dużą, aby wyraźnie czuć smak). Następnie podsmażamy na oleju i przekładamy do rondla lub garnka.

 

Posiekaną cebulą, pokrojoną w kostkę paprykę oraz czosnek podsmażamy i dodajemy do mięsa.

 

Całość zalewamy bulionem, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu około godziny, od czasu do czasu mieszając.

 

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ponownie mieszamy i dusimy około 10-15 minut.   

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

kilogram wołowiny

czerwona i żółta papryka

3 ząbki czosnku

3 cebule

5 łyżek koncentratu pomidorowego

litr bulionu warzywnego

olej

łyżka mielonej papryki

liść laurowy

majeranek

ziele angielskie

pieprz

sól


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...