Schabowe ze szpinakiem i fetą

Tradycyjny schab w nowym wydaniu. Soczyste mięso w towarzystwie szpinaku i sera feta nabiera nowych walorów smakowych. Idealne na rodzinny obiad.

25 min czas przygotowania
>8 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Rozmrażamy szpinak i podsmażamy go na patelni z rozgrzanym masłem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

 

Mięso myjemy i osuszamy. Zbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, następnie doprawiamy pieprzem i solą po obu stronach.

 

Na każdy plaster mięsa nakładamy porcję szpinaku (mniej więcej łyżkę) oraz pokrojony w kostkę ser feta. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

 

Następnie obtaczamy w jajku oraz bułce i smażymy na rumiano po obu stronach na rozgrzanym oleju.  

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

8 plastrów schabu

150 g sera typu feta

600 g mrożonego szpinaku

4 łyżki masła

3 ząbki czosnku

bułka tarta

jajko

olej

pieprz

sól


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...