Wątroba wieprzowa

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Szynka jest to element odcięty od tylnej części półtuszy.

 

Skład

Tworzą ją grube, soczyste i jędrne mięśnie. Szynka to soczyste, delikatne i kruche mięso. Stanowi źródło białka. Ma jasnoróżowy i równomierny kolor oraz niewielki przerost tłuszczowy.

Charakterystyka smaku

Posiada delikatny, swoisty smak i zapach.

 

Przeznaczenie

Najczęściej przyrządzana jest w formie pieczonej w całości i podawana z gęstym sosem, smażona w plastrach lub duszona. 


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...