Schab z kością

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Schab pochodzi z górnej części tuszy wieprzowej.

 

Skład

Mięsień jest jędrny i jednolity. Mięso jest soczyste i delikatne o marmurkowatej strukturze. Z wierzchu okryte jest błoną. Ma nieznaczny przerost tłuszczowy. Jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka i witaminy B1, niezbyt tłusty.

Charakterystyka smaku

Ma jasnoróżową barwę i lekko słodki smak.

 

Przeznaczenie

Najczęściej przygotowywany jest w formie kotletów, a także duszony, smażony czy pieczony.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...