Pieczona biała kiełbasa w marynacie

Może w tym roku na Waszym wielkanocnym stole zagości niezwykle aromatyczna biała kiełbasa, upieczona w marynacie z miodu, piwa i musztardy?

45 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Białą kiełbasę zaparzamy i wyjmujemy na talerz. 

 

Przygotowujemy marynatę: mieszamy razem miód, musztardę, piwo, sos sojowy oraz przyprawy - majeranek i pieprz. 

 

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 

 

W naczyniu żaroodpornym układamy białą kiełbasę, posypujemy ją cebulą i mieszamy. Całość zalewamy marynatą i przykrywamy naczynie.

 

Pieczemy przez 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie, obracamy białą kiełbasę i pieczemy (już bez przykrycia) jeszcze przez ok.25 minut aż się zarumienią. 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Skladniki:

Mięso

0,5 kg surowej białej kiełbasy
średnia cebula 

 

Marynata

1 łyżeczka miodu
4 łyżeczki musztardy francuskiej
pół szklanki piwa
3 łyżeczki sosu sojowego
pół łyżeczki suszonego majeranku
pieprz

 


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...