- Strona główna
- Przepisy
- Gulasz węgierski
Gulasz po węgiersku to idealne połączenie soczystej wołowiny, warzyw oraz przypraw. Intensywność smaków i aromatów zadowoli nawet wyrafinowane podniebienia.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Mięso wołowe kroimy w kostkę (najlepiej dość dużą, aby wyraźnie czuć smak). Następnie podsmażamy na oleju i przekładamy do rondla lub garnka.
Posiekaną cebulą, pokrojoną w kostkę paprykę oraz czosnek podsmażamy i dodajemy do mięsa.
Całość zalewamy bulionem, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu około godziny, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ponownie mieszamy i dusimy około 10-15 minut.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
kilogram wołowiny
czerwona i żółta papryka
3 ząbki czosnku
3 cebule
5 łyżek koncentratu pomidorowego
litr bulionu warzywnego
olej
łyżka mielonej papryki
liść laurowy
majeranek
ziele angielskie
pieprz
sól
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.