- Strona główna
- Przepisy
- Gulasz węgierski
Gulasz po węgiersku to idealne połączenie soczystej wołowiny, warzyw oraz przypraw. Intensywność smaków i aromatów zadowoli nawet wyrafinowane podniebienia.
![](/assets/front/images/content/tYYxRV4ZLIJnn21vbUdt837zuDlbhYGHtyG3DmhP4vZ4YEGMgCkVyyieYuV4_gulaszjpg-image(967x480).jpg)
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Mięso wołowe kroimy w kostkę (najlepiej dość dużą, aby wyraźnie czuć smak). Następnie podsmażamy na oleju i przekładamy do rondla lub garnka.
Posiekaną cebulą, pokrojoną w kostkę paprykę oraz czosnek podsmażamy i dodajemy do mięsa.
Całość zalewamy bulionem, przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu około godziny, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ponownie mieszamy i dusimy około 10-15 minut.
Autor przepisu
![Autor przepisu: Dominik Mięsny](https://dominik-miesny.pl/assets/front/images/icons/dominik.png?4.1.0)
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
kilogram wołowiny
czerwona i żółta papryka
3 ząbki czosnku
3 cebule
5 łyżek koncentratu pomidorowego
litr bulionu warzywnego
olej
łyżka mielonej papryki
liść laurowy
majeranek
ziele angielskie
pieprz
sól
![](https://dominik-miesny.pl/assets/front/images/content/DUid4VuqTq0ZAkfa9x3vMT0l3ZqQSPJ3sdP8mYfdBThWixz1yw01nSaRicSa_cardpng-image().png?4.1.0)
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
![](https://dominik-miesny.pl/assets/front/images/content/RRF6paGC4Td8vFpEg48ak9XrMV4DwnOJhLqNw2Ltfahpj2MTLihqD71ZgQBu_markerspng-image().png?4.1.0)
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.