- Strona główna
- Przepisy
- Schabowe ze szpinakiem i...
Tradycyjny schab w nowym wydaniu. Soczyste mięso w towarzystwie szpinaku i sera feta nabiera nowych walorów smakowych. Idealne na rodzinny obiad.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Rozmrażamy szpinak i podsmażamy go na patelni z rozgrzanym masłem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
Mięso myjemy i osuszamy. Zbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, następnie doprawiamy pieprzem i solą po obu stronach.
Na każdy plaster mięsa nakładamy porcję szpinaku (mniej więcej łyżkę) oraz pokrojony w kostkę ser feta. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Następnie obtaczamy w jajku oraz bułce i smażymy na rumiano po obu stronach na rozgrzanym oleju.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
8 plastrów schabu
150 g sera typu feta
600 g mrożonego szpinaku
4 łyżki masła
3 ząbki czosnku
bułka tarta
jajko
olej
pieprz
sól
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.