- Strona główna
- Przepisy
- Karkówka w kiszonej kapuś...
Karkówka w sycącej wersji obiadowej (lub podawanej na ciepłą kolację) zaspokoi nawet największy głód. W towarzystwie kapusty kiszonej smakuje wybornie.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Rozbite plastry smażymy na patelni z obu stron, przyprawiamy. Na tym samym oleju podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/3 część kapusty, następnie karkówkę oraz cebulę. Całość przykrywamy resztą kapusty i zalewamy gorącą wodą (100 ml).
Zakrywamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Jeżeli chcemy, by kapusta ładnie się zarumieniła, w połowie pieczenia musimy zdjąć przykrywkę.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
4 plastry karkówki (ok.600 g)
500 g kapusty kiszonej
cebula
majeranek
kolendra
pieprz
sól
olej
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.