Karkówka w kiszonej kapuście

Karkówka w sycącej wersji obiadowej (lub podawanej na ciepłą kolację) zaspokoi nawet największy głód. W towarzystwie kapusty kiszonej smakuje wybornie.

60 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Rozbite plastry smażymy na patelni z obu stron, przyprawiamy. Na tym samym oleju podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę.

 

Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/3 część kapusty, następnie karkówkę oraz cebulę. Całość przykrywamy resztą kapusty i zalewamy gorącą wodą (100 ml).

 

Zakrywamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Jeżeli chcemy, by kapusta ładnie się zarumieniła, w połowie pieczenia musimy zdjąć przykrywkę.

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

4 plastry karkówki (ok.600 g)

500 g kapusty kiszonej

cebula

majeranek

kolendra

pieprz

sól

olej


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...