Domowe burgery

Od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością, a połączenia dodatków ogranicza tylko wyobraźnia kucharzy. Podstawa to dobrej jakości mięso.

30 min czas przygotowania
>6 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Mięso wołowe mielone dokładnie mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.

 

Z mięsa formujemy sześć okrągłych płaskich kotletów wielkości bułki i smażymy. W zależności od możliwości możemy je zgrillować lub usmażyć na patelni. Stopień wysmażenia dopasowujemy do swoich preferencji.

 

Bułki kroimy na pół i podgrzewamy – w piekarniku lub opiekaczu. Dodajemy ulubione składniki! Mogą być klasyczne, jak ser, pomidor, sałata, cebula czy ogórek. Możemy dodać także boczek, ser typu camembert (np. w panierce), słodkiego ananasa, awokado czy mango.

 

Doprawiamy ulubionymi sosami.

 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

600 g mięsa wołowego mielonego

6 bułek (pszennych, maślanych, graham)

2 duże cebule

2 łyżki musztardy

sól

pieprz

ulubione dodatki (sałata, pomidor, boczek, ogórek, cebula, ananas, gruszka, różne rodzaje sera)

sosy


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...