Papryki faszerowane mięsem mielonym

To danie proste, szybkie i pyszne! Będzie idealne na obiad lub ciepłą kolację.

40 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso mielone.

 

Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz pomidory w puszce. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli lubimy ostrzejsze smaki można dodać szczyptę ostrej papryki lub chilli.

 

Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej wydrążone papryki, posypujemy serem i przykrywamy odciętą „czapeczką”.

 

Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut.

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

500-600g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

4 spore papryki

duża cebula

2-3 ząbki czosnku

pomidory w puszce

suszone pomidory

ser (żółty lub mozzarella)

sól

pieprz

chilli (opcjonalnie)


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...