Pieczony schab z dynią

Dynia to prawdziwa królowa jesieni. Warto wykorzystać sezon na to bogate w witaminy warzywo i urozmaicić mięso o niepowtarzalny dyniowy smak!

60 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Mięso oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Cebulę kroimy w kostkę.

 

Długim nożem robimy w mięsie otwór na wylot, a następnie nacieramy mięso przyprawami.

 

Dynię obieramy, wydrążamy środek i kroimi w kostkę. 

 

Do garnka wlewamy olej. Przesmażamy w nim dynię wraz z cebulą, a następnie dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości. 

 

Mięso wypełniamy dyniowym farszem, a następnie całość obsmażamy na patelni z każdej strony. 

 

Mięso zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy mięso około 40 minut. 

 

 

 

 

 

 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

0,5 kg schabu wieprzowego

ok. 200 g dyni 

1 cebula

pół szklanki bulionu

ulubiona przyprawa do mięs

5 łyżek oleju 

2 łyżki majeranku 

sół

pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...