- Strona główna
- Przepisy
- Pieczona biała kiełbasa w...
Może w tym roku na Waszym wielkanocnym stole zagości niezwykle aromatyczna biała kiełbasa, upieczona w marynacie z miodu, piwa i musztardy?
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Białą kiełbasę zaparzamy i wyjmujemy na talerz.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy razem miód, musztardę, piwo, sos sojowy oraz przyprawy - majeranek i pieprz.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
W naczyniu żaroodpornym układamy białą kiełbasę, posypujemy ją cebulą i mieszamy. Całość zalewamy marynatą i przykrywamy naczynie.
Pieczemy przez 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie, obracamy białą kiełbasę i pieczemy (już bez przykrycia) jeszcze przez ok.25 minut aż się zarumienią.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Skladniki:
Mięso
0,5 kg surowej białej kiełbasy
średnia cebula
Marynata
1 łyżeczka miodu
4 łyżeczki musztardy francuskiej
pół szklanki piwa
3 łyżeczki sosu sojowego
pół łyżeczki suszonego majeranku
pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.