Mięso mielone z fasolką szparagową i pomidorami

Mięso mielone w lekko wiosennej odsłonie z dodatkiem fasolki szparagowej i pomidorów, intensywnie przyprawione.

30 min czas przygotowania
>2 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Drobno kroimy cebulę i czosnek. Rozgrzewamy olej na patelni lub w rondlu.

 

Fasolkę i makaron gotujemy wg przepisów, w dwóch oddzielnych garnkach. 

 

Szklimy cebulę, za chwilę dodajemy czosnek a następnie mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 10 minut.

 

Do mięsa dodajemy pomidory, przyprawiamy oregano i chilli. Całość przez chwilę smażymy i dodajemy fasolkę. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy kilka minut.

 

Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze, dodajemy gotowy sos z mięsem, do smaku posypujemy parmezanem. 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

​300 g mięsa mielonego

300 g mrożonej fasolki szparagowej

200 ml przecieru pomidorowego (lub puszka krojonych pomidorów)

makaron tagliatelle lub penne

duża cebula

2 ząbki czosnku

przyprawy: sól, pieprz, chilli, oregano

tarty parmezan

olej do smażenia


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...