Golonka peklowana

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Golonka pochodzi z kończyny przedniej, jej środkowej części.

 

Skład

To część tuszy wieprzowej, która zawiera mięso, tłuszcz, kości, ścięgna oraz skórę. Mięso poprzerastane są błonami, powięziami, tkanką kostną i ścięgnami. Z zewnątrz pokryta jest skórą i warstwą tłuszczu. Ma dużą zawartość tłuszczu, ale dostarcza również białko i żelazo. Jest koloru jasnoróżowego do jasnobrązowego.

Charakterystyka smaku

Smak jest lekko słony, ale delikatny.

 

Przeznaczenie

Można podawać ją gotowaną lub pieczoną, a po oddzieleniu od kości przyrządzać kotlety mielone, zrazy i klopsy.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...