- Strona główna
- Dominik Mięsny
- Produkty
- Mięsa
- Wieprzowina
- Wątroba wieprzowa
Rodzaj obróbki
Szynka jest to element odcięty od tylnej części półtuszy.
Skład
Tworzą ją grube, soczyste i jędrne mięśnie. Szynka to soczyste, delikatne i kruche mięso. Stanowi źródło białka. Ma jasnoróżowy i równomierny kolor oraz niewielki przerost tłuszczowy.
Charakterystyka smaku
Posiada delikatny, swoisty smak i zapach.
Przeznaczenie
Najczęściej przyrządzana jest w formie pieczonej w całości i podawana z gęstym sosem, smażona w plastrach lub duszona.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.