Karkówka

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Karkówka - Jest ona karkowym odcinkiem schabu. Pochodzi z odcinka szyjnego i przedniej części grzbietowej tuszy. Mięso jest elastyczne i jędrne.

 

Skład

Mięśnie poprzerastane są tłuszczem, tkanką łączną oraz powięziami. Odznacza się dużą soczystością. Ma barwę jasnoróżową do czerwonej.

Charakterystyka smaku

Cechuje ją delikatny lekko słodki smak i zapach.

 

Przeznaczenie

Najczęściej wykorzystywana jest do pieczenia i grillowania. Może być podawana jest w formie steków i kotletów.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...