Rodzaj obróbki
Łopatka jest górną częścią kończyny przedniej.
Skład
Ma kolor od jasnoróżowego do czerwonego oraz średni przerost tłuszczowy. Mięso jest delikane i soczyste. Składa się z mięśni średniej wielkości oraz tkanki łącznej i niewielkiej warstwy tłuszczu. Łopatka wieprzowa jest źródłem białka zwierzęcego. Charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu.
Charakterystyka smaku
Ma łagodny zapach i smak.
Przeznaczenie
Najlepiej wykorzystać ją do pieczenia lub duszenia. Mięso idealnie nada się do farszu pyz, pierogów czy gołąbków.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.