Łopatka

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Łopatka jest górną częścią kończyny przedniej.

 

Skład

Ma kolor od jasnoróżowego do czerwonego oraz średni przerost tłuszczowy. Mięso jest delikane i soczyste. Składa się z mięśni średniej wielkości oraz tkanki łącznej i niewielkiej warstwy tłuszczu. Łopatka wieprzowa jest źródłem białka zwierzęcego. Charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu.

Charakterystyka smaku

Ma łagodny zapach i smak.

 

Przeznaczenie

Najlepiej wykorzystać ją do pieczenia lub duszenia. Mięso idealnie nada się do farszu pyz, pierogów czy gołąbków.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...