Boczek piórkowany

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Boczek wycinany jest z dolnej części tuszy wieprzowej.

 

Skład

Przerost tłuszczowy jest spory, a tkanka tłuszczowa poprzerastana cienkimi warstwami mięśni. Mięso ma kolor jasnoróżowy do ciemnoróżowego, a tłuszcz jest biały. 

Charakterystyka smaku

Smak jest lekko słony, swoisty.

 

Przeznaczenie

Zawiera znaczną ilość tłuszczu, ale ma wiele zastosowań. Można go piec, wędzić , grillować, gotować lub dusić.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...