- Strona główna
- Dominik Mięsny
- Produkty
- Mięsa
- Wieprzowina
- Boczek piórkowany
Rodzaj obróbki
Boczek wycinany jest z dolnej części tuszy wieprzowej.
Skład
Przerost tłuszczowy jest spory, a tkanka tłuszczowa poprzerastana cienkimi warstwami mięśni. Mięso ma kolor jasnoróżowy do ciemnoróżowego, a tłuszcz jest biały.
Charakterystyka smaku
Smak jest lekko słony, swoisty.
Przeznaczenie
Zawiera znaczną ilość tłuszczu, ale ma wiele zastosowań. Można go piec, wędzić , grillować, gotować lub dusić.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.