Szponder

Wołowina

Rodzaj obróbki

Szponder to mięso otaczające dolny odcinek żeber nad mostkiem.

 

Skład

Mięśnie poprzerastana są warstwami tłuszczu. Cechuje go ciemnoczerwona barwa. 

Charakterystyka smaku

Smak jest wyraźny, lekko słodki.

 

Przeznaczenie

Szponder najlepiej marynować i piec lub grillować. Mięso można również dusić. 


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...