Wołowina zrazowa

Wołowina

Rodzaj obróbki

Rostbef pochodzi z tylnej ćwierćtuszy.

 

Skład

Mięsień jest bardzo delikatny, kruchy, miękki i jednolity. Ma średni przerost tłuszczowy. Mięso ma czerwony kolor, a tłuszcz jest biały. 

Charakterystyka smaku

Jest to najdelikatniejszy w smaku element wołowy. Smak i zapach jest aromatyczny, typowy, mięsny.

 

Przeznaczenie

Można go piec, smażyć, grillować i marynować. Ze względu na delikatny smak przyrządza się z niego tatara.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...