Antrykot

Wołowina

Rodzaj obróbki

Antrykot pochodzi z górnej części tuszy, pomiędzy rostbefem a szpondrem.

 

Skład

Mięso jest soczyste, delikatne i grubowłókniste, nieznacznie obrośnięte tłuszczem.

Charakterystyka smaku

Ma ciemnoczerwony kolor z kremowymi przerostami oraz lekko słodki, niezbyt intensywny smak.

 

Przeznaczenie

Antrykot najczęściej wykorzystywany jest do dań smażonych, pieczonych oraz grillowanych. Można go też dusić po wcześniejszym podsmażeniu.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...