Polędwica wołowa

Wołowina

Rodzaj obróbki

Polędwica to mięsień leżący wzdłuż kręgosłupa.

 

Skład

Jest elastyczna, miękka i soczysta. Ma ciemnoczerwoną barwę i nieznaczny przerost tłuszczowy. Dostarcza białka i witamin z grupy B.

Charakterystyka smaku

Ma delikatny, mięsny smak i zapach. Jest to najsmaczniejszy i najbardziej ceniony element wołowy.

 

Przeznaczenie

Podaje się ją w postaci pieczeniu lub krótko smażonych plastrów mięsa.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...