- Strona główna
- Dominik Mięsny
- Jakość
Jakość
Masarnia Dominik to rodzinna firma z ponad 25-letnią tradycją i doświadczeniem, działająca na rynku lokalnym. Naszym głównym mottem jest świeżość i smak oferowanych produktów.
Jednym z kluczowych zadań Masarni jest rozbiór półtusz wieprzowych oraz ćwierci wołowych zawsze najwyższych klas, pochodzących z polskich hodowli. Przykładamy ogromną wagę do jakości i świeżości mięsa wiedząc, że tylko najlepsze produkty mogą trafić do naszych sklepów firmowych. Staramy się podążać za nowymi trendami w branży mięsnej, jednak zawsze na pierwszym miejscu stawiamy jakość.
Kontrola świeżości towaru – drób
Codziennie w nocy na podstawie naszych wcześniejszych zamówień do hurtowni dostarczany jest drób. Podczas przyjęcia w hurtowni jest kontrolowana temperatura transportu oraz świeżość dostarczanego towaru. Następnie towar zostaje według zamówień podzielony na sklepy i dostarczony.
W sklepie podczas przyjęcia towaru ponownie jest kontrolowana temperatura i jakość towaru.
Dodatkowo, podczas codziennej kontroli, dyrektor i koordynatorki sprawdzają jakość towaru w ladach podczas wizyty w sklepie.
![](/assets/front/images/content/Ypuu1V52iPlS2nqLRmKuwUedEhSw8TGyxiSRBU00eyYf2TgvxfaimnKTUj1Y_infografika-kontrola-swiezosci-towaru-drobpng-image(967x_).png)
Kontrola świeżości towaru – mięso
Codziennie do naszej masarni dostarczane są półtusze. Podczas dostawy jest kontrolowana jakość i temperatura dostarczanego towaru. Następnie półtusze są rozbierane i dzielone na elementy a te trafiają do sklepu według zamówienia.
W sklepie podczas przyjęcia towaru ponownie jest kontrolowana temperatura i jakość towaru.
![](/assets/front/images/content/UH0Xv8gpJmnScozdGNTqfsoYfapopvNvDUJmsBRT02wXh4OGe8PlphpcwCz8_infografika-kontrola-swiezosci-towaru-miesopng-image(967x_).png)
Masarnia oraz hurtownia mają wdrożony system HACCP, który jest na bieżąco kontrolowany.
Mięso i drób w naszych sklepach są przechowywane w warunkach chłodniczych. Maksymalna temperatura przechowywania to 4 stopnie, w okresie letnim lodówki mamy nastawione na 2 stopnie, aby towar był dobrze schłodzony.
Niezwykle ważna jest dla nas jakość oferowanych produktów, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby do rąk naszych Klientów trafiało świeże mięso.
Sugerujemy, aby w okresie letnim, w szczególności gdy są wysokie temperatury na zewnątrz, do transportu zakupionego mięsa i drobiu używać siatek termoizolacyjnych.
![](https://dominik-miesny.pl/assets/front/images/karta.png?4.1.0)
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
![](https://dominik-miesny.pl/assets/front/images/content/RRF6paGC4Td8vFpEg48ak9XrMV4DwnOJhLqNw2Ltfahpj2MTLihqD71ZgQBu_markerspng-image().png?4.1.0)
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.